Praktijk Elastiekje 
Kindercoaching

Werkwijze en kosten

Tijdens ons eerste intakegesprek bespreken we waar jullie als ouders tegenaan lopen en wat je anders zou willen. Daarna ga ik met jullie kind aan de slag. De sessie wordt gevuld met spelen, spelletjes doen en knutselen. Samen met de kinderen ontdek ik hoe zij zelf oplossingen kunnen vinden, daarbij spreek ik het zelfhelend en beeldend vermogen van kinderen aan. Lees meer hierover onder integratieve kindercoaching

Kosten
Het eerste oudergesprek is gratis en vrijblijvend. De overige sessies duren circa een uur en kosten 40 euro per keer. Je kunt kiezen uit een traject van drie of vijf kind-sessies. Na drie of vijf kind-sessies kijken we of een vervolg nog wenselijk is.

Kosten sessies

Kind-sessie                                                              40 euro
Oudergesprek (vervolggesprekken)                40 euro
Presentaties                                                            in overleg

Sessies kunnen tot 24 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. 


Opbouw sessies
Hieronder een voorbeeld van hoe de sessies zijn opgebouwd:

  • Ouder-sessie (intakegesprek):
    We beginnen met een intakegesprek met beide ouders en zonder kind. Vooraf vraag ik jullie een vragenlijst in te vullen. Tijdens het gesprek bespreken we o.a. waar jullie als ouders tegenaan lopen en wat de gewenste situatie is. Aan de orde komt wat jullie als ouders mogelijk anders kunnen doen en ik geef tips.
  • Kind-sessies:
    Dan volgen er drie sessies met het kind.  Wat is het gevoel waarmee het kind rond loopt? Ik help het kind om uit te zoeken wat de echte klacht is. En hoe zou het zich willen voelen? Wat is er nodig om te leren en daar te komen? Vervolgens help ik het kind al op weg. Al deze onderdelen komen tijdens de eerste sessie met het kind al spelenderwijs aan de orde. Tijdens de vervolgsessies, optimaliseren we dit nog.
  • Ouder-sessie (vervolggesprek):
    Na het traject met het kind volgt een evaluatiegesprek met de ouders. Aan de orde komt onder andere welke veranderingen er volgens de ouders merkbaar zijn geweest tijdens het traject. En ook ik deel mijn bevindingen.

Lokatie
De afspraken vinden in plaats in Wijkcentrum de Hofstee in Delft Tanthof.
Ook een online sessie behoort tot de mogelijkheden en is eventueel geschikt voor (herhaal)afspraken met kinderen van 9 t/m 12 jaar. Je kind kan bij een online sessie gewoon deelnemen vanuit huis: bijvoorbeeld op de slaapkamer of een rustige plek in de woonkamer.